Vriendschapsband Cebu

Veiligheidsregio Kennemerland steunt Filipijnse hulpverleningsorganisatie ERUF

Eruf

Hulpverleners van de veiligheidsregio Kennemerland, waar de brandweer en ambulancedienst onderdeel van uitmaken, ondersteunen sinds begin jaren 90 collega’s van de hulpverleningsorganisatie ERUF (Emergency Rescue Unit Foundation) op het Filipijnse eiland Cebu. 

Vriendschapsband
De samenwerking is ontstaan uit de vriendschapsband tussen Cebu en de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente draagt bij aan het vervullen van primaire levensbehoeften als gezondheidszorg, onderwijs en huisvesting. De Stichting Vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu geeft hier uitvoering aan.

Ondersteuning ERUF
De ondersteuning voor de hulpverleners van de ERUF bestaat uit het beschikbaar maken van afgeschreven materieel, dat eerst in goede conditie wordt gebracht. Zoals brandweervoertuigen, brandslangen, brancards, medische hulpmiddelen en beroepskleding. Daarnaast wordt advies gegeven over de aanschaf van medisch materieel en artikelen, over de organisatie, instructie voor gebruik en onderhoud en vaardigheidstrainingen. Hulpverleners van de brandweer en ambulancedienst brengen gemiddeld een keer per jaar een bezoek aan de ERUF.

OrganisatieEruf2
De ERUF is mede dankzij de trainingen van de brandweer en ambulancedienst uitgegroeid tot de beste organisatie van Zuidoost Azië. Zo beschikt de ERUF over een groot aantal instructeurs in internationaal erkende reddingsopleidingen.

De ERUF telt ruim 30 vaste medewerkers en meer dan 100 vrijwilligers. Een deel daarvan zijn professionals zoals artsen, advocaten en operationele medewerkers. De ERUF heeft vier uitrukposten en ongeveer 40 voertuigen: ambulances, brandweerwagens, motoren en gespecialiseerde voertuigen. 

Meer informatie 

Eruf 3 Eruf 4
Eruf 5 Eruf 6
Eruf 7 Eruf 8