Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

VRK behaalt opnieuw ISO 9001 certificering kwaliteit en vertrouwen voorop

maandag 16 september 2024, 13:47
De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) heeft opnieuw het internationale ISO 9001:2015 certificaat voor kwaliteit behaald. Dit certificaat, dat wereldwijd erkend wordt, bevestigt dat de VRK haar processen en diensten op een hoog niveau heeft ingericht en blijft verbeteren.

Het behalen van deze certificering is het resultaat van de inzet van alle medewerkers, managers en directie binnen de organisatie.

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is een internationale standaard die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. Dit systeem zorgt ervoor dat diensten en producten consistent aan de behoeften van klanten en andere belanghebbenden voldoen, terwijl er tegelijkertijd ruimte is voor continue verbetering. Voor een veiligheidsregio zoals de VRK is dit van groot belang, omdat het niet alleen gaat om het leveren van diensten, maar om de veiligheid en gezondheid van de bevolking in de regio.

Waarom is het belangrijk?

Het behalen van de ISO 9001-certificering toont aan dat de VRK voldoet aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit. Dit biedt vertrouwen aan burgers, gemeenten, hulpdiensten en andere partners dat de VRK in staat is om betrouwbaar en effectief te handelen, zowel in crisissituaties als tijdens reguliere werkzaamheden. In tijden van crisis en acute hulpverlening, maar ook daarbuiten, moeten de werkprocessen kloppen, omdat hier soms levens van afhangen.Bovendien stimuleert het certificaat een cultuur van leren en verbeteren binnen de organisatie. Certificering is geen einddoel, maar een hulpmiddel om constant te reflecteren en de kwaliteit van de dienstverlening verder te verbeteren.

Een Stap Vooruit

Voor de VRK is het behalen van dit certificaat een aanmoediging om de ingeslagen weg naar een lerende organisatie te blijven volgen. Het helpt de organisatie om systematisch te blijven leren en verbeteren, met als doel de kwaliteit van de dienstverlening steeds verder te verbetern. Dit wordt ondersteund door zowel interne als externe audits, waarbij steeds kritisch wordt gekeken naar de prestaties en processen van de organisatie.

Met deze verlenging van de certificering zet de VRK een stap vooruit in het versterken van het vertrouwen in de kwaliteit van haar dienstverlening. Dit vertrouwen is niet alleen belangrijk voor de samenwerking met andere partners, maar ook voor de inwoners van de regio Kennemerland.